top of page

SOCIALE RECHTVAARDIGHEID

Vind ik het belangrijk dat welvaart en welzijn eerlijk zijn verdeeld in deze wereld?

""Al maar goed dat wij het hier zo goed hebben.", "De rijken krijgen precies alles en de armen niks!", "Vrouwen verdienen nog altijd minder dan mannen voor hetzelfde werk!"  Tja ... iedereen is niet gelijk. Of toch wel?

 

Wie een beetje zijn wereld kent, weet dat de rijkdom en rechten niet eerlijk zijn verdeeld over de continenten en sociale klassen heen.  Dat neemt niet weg dat wij kunnen opkomen voor onze mening, voor meer rechtvaardigheid. 

 

 

 

 

 

3de GRAAD
2de GRAAD
6LO - Frans
- Work in progress -
1ste GRAAD
- To be expected -
- Under construction -

Een andere kijk op de problematiek van de vluchtelingen:

"So you think you can stay"

"No et moi" ... een verhaal over armoede en nieuwe kansen krijgen, maar vooral ook over de vriendschap.

We behandelen het thema sociale tewerkstelling en be- zoeken de kringloop-winkel.

Waarom sociale rechtvaardigheid?

Elke individu, ongeacht zijn identiteit , heeft toegang tot de basisbehoeften, zodat welzijn voor iedereen is gewaarborgd.  Ook de mate waarin mensen functioneren in de samenleving en de mogelijkheden die zij hebben zijn van grote invloed.  De kloof tussen arm en rijk wordt echter steeds groter in de wereld.  Dat maakt het net zo moeilijk om sociale rechtvaardigheid te realiseren in de 21ste eeuw.  Bovendien zet de toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en de groeiende wereldbevolking heel wat idealen van sociale rechtvaardigheid meer en meer onder druk.

"It is not enough to be compassionate. You must act."

Dalai Lama

Een cultfilm over de banlieues in Parijs.  Krijgt iedereen dezelfde kansen?  Zijn we zelf niet het product van onze omgeving?

Klasdebat: Ecoomische welvaart voor iedereen of toch (kans)armoede in een rijk land als België?

ASO/TSO - economie/BEC

Een blik op sociaal overleg, sociale wetgeving en sociale zekerheid: sociale economie naast de traditionele economie verruimt onze blik en overtuigt ons van de noodzaak aan solidariteit.

bottom of page